Priser

Min prisfilosofi går ut på att hålla så pass låga priser att jag slipper ägna massor av tid på att sälja mina tjänster. Det ska vara enkelt att anlita en fotograf och kostnaden ska vara förutsägbar så långt det är möjligt.

Fotografering, ställning, retuschering 900 kronor/timme (inkluderar rätt att använda bild i ett media*)

Transport/resa 500 kronor/timme + 5 kronor/km

Fritt användande av bild 2 700 kronor/timme (istället för 900 kronor/timme.)

Minimumpris 2 700 kronor.

Alla priser exklusive moms.

Betalningvilkor är 20 dagar. Invändning mot faktura ska göras inom 10 dagar och innan bild har använts. Man kan alltså inte invända mot en faktura efter det att bilden publicerats.

Privatpersoner betalar kontant och vid större beställningar så betalas minimumdelen i förskott.
För er som är ovana att anlita fotograf så kan man i normala fall räkna med att det tar ungefär hälften så lång tid att ställa en bild som fotograferingen tar och lika lång tid som fotograferingen till dubbla tiden ungefär om det är avancerad retuschering som ska göras.

Minimumpriset är verkligen minimum. Det blir aldrig billigare än så. Vid bokad fotografering som inte blir av på grund av att det eller den som ska fotograferas inte finns tillgänglig, eller vid avbokning av fotografering mindre än tre dygn i förväg, så faktureras minimumbeloppet på 2700 kronor

Bilderna levereras inom avtalad tid på cd eller dvd till dig som kund, till din FTP eller med e-post eller med Dropbox. Bilderna kan även hämtas av kund eller skickas med bud mot en avgift som motsvarar kostnaden för budet.

*Angående rätten att använda bild i ett media. Normalt sett så betalar man ytterligare ca 50% av priset för att få publicera samma produkt i ytterligare ett media. Så gör inte jag. Har ni en tryckt broschyr eller annan trycksak som ni dessutom vill lägga ut på Internet, så gör det. Det kostar inget extra. Däremot så kan ni inte använda de bilderna för årsredovisningar, affisher och andra saker utan att betala för det.

Om ni vill kunna använda bilderna fritt till vad ni vill så kan det klokaste valet vara att välja det högre priset för fotograferingstiden. Är ni osäkra på vad ni får lov att göra och huruvida fotografens namn ska anges eller inte, så kontakta mig och fråga innan.